Той е циганин и всички са против любовта ни

Той е циганин и всички са против любовта ни

Здравейте. Аз съм на 18, а той на 22. От няколко седмици излизаме. Запознахме се на работното ми място. Харесва ми да съм с него, спокойно ми е. Влюбена съм, той също. Виждам, че е сериозен и държи на мен.

Има само един проблем - циганин е. Всички са против това да съм с него. Но се чувстваме добре заедно. Няма да си кривя душата, притеснявам се от това как ще ме гледат хората, за каква ще ме мислят и най-вече родителите ми.

Не знам какво да правя. Кое да послушам - разума или сърцето?[Още подобни истории тук]
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
silvira
silvira
09.06.2017 18:04
Разбира се, че трябва да слушаш сърцето си. То ти е най-добрият пътеводител и от него зависи дали връзката ви ще просъществува. Това, което ме тревожи е че ти работиш само на 18 години. Вероятно нямаш подкрепа от никъде.
Другият въпрос е защо всички са против връзката ви, когато не знаеш как ще реагират родителите ти. Кои хора са против? Може би родителите ти няма да имат нищо против него.
Моят съвет е да не бързаш. Не правете секс, виждайте се извън работа по-рядко, не се афиширайте засега. Може хората по някое време сами да усетят, че сте заедно и да ви приемат по-лесно. Освен това връзката ви по-дълго няма да се излага на външен натиск и ти ще придобиеш по-реална представа що за човек е това момче.
Също така полагай грижи той да "излезе" от махалата. Да се облича като българин, без странните цигански тениски с брокат, събирайте се с твои приятели или с негови, които да са българи. Не се поддавай да се циганизираш, да забременяваш, да стават драми и да се правят театри от рода на "ти не ме искаш, защото съм циганин". Пътувайте, ако ви се удаде възможност. Вашите точно от това да станеш част от махалата биха се плашили най-много. А твоят приятел трябва да положи малко усилия да се приспособи към живот с българи, ако иска да задържи своята любима българка. Дано фактът, че е циганин престане да бъде проблем, а просто любопитна подробност.
Моля те, споделяй развитието на връзката ви.
2
0
Пламена
Пламена
09.06.2017 17:16
Всичко е много субективно. Първо - няма как да разбереш дали сте един за друг само за няколко седмици. Ако той е израснал далеч от племето и е работлив, остава ти едно наум, че те просто са с друг манталитет. И - да, хората никога няма да спрат да те зяпат - все пак си в България.
1
1

Подобни Истории