Майка ми постоянно ме наранява

Майка ми постоянно ме наранява

Здравейте. От доста време се чудя дали да пиша тук, защото лично аз не виждам как може да се промени нещо. На 17 съм. Става въпрос за майка ми, човека който имах за най-близък. От известно време забелязвам, че се държи по-студено с мен. Винаги й споделям всичко, а сега тя го обръща срещу мен. Ще дам няколко примера.

Преди няколко години имах проблеми в училище с две момичета. Постоянно ме тормозеха и не само мен, позволяваха си и да удрят. И казах на майка си. Класни, родители, това спря. Но сега когато с по-малкия ми брат се сдърпаме за нещо и той ме удари му отвръщам, при което тя казва 'ти брат си удряш, а съученичките си когато трябваше не ги удряше'.

Друг пример: когато бях с бившия ми приятел, като кажа нещо за него и тя казва 'аа той ще те зареже'. Чувала съм да ме обсъжда как всеки мой приятел ме зарязва, защото съм била високомерна, надута, не съм ходила по кафета с него. А далеч не е така, не се държа надуто с тях. Напротив. Винаги аз съм тази която дава повече. Не веднъж съм си преглъщала гордостта, за да сме заедно. Винаги аз прощавам, аз правя компромиси.

Не излизам по кафета, защото нямаме пари. Не чакам те да ме черпят. А относно зарязването, те искат само секс. Това мен не ме устройва и съответно се стига до раздяла. Това как да й го обясня? ! Сега когато се роди и сестра ми съвсем ще се влоши всичко.

За баща ми нямам какво да кажа. Същата работа, че и по-зле. Той също предпочита повече брат ми. Не знам как да продължавам. Отскоро спрях да споделям, просто не искам да отнасям подигравки с неща, които ме нараняват.[Още подобни истории тук]
5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Sunny
Sunny
14.07.2017 23:35
здравей много добре разбирам как се чувстваш пиши ми ако искаш
0
0
Пламена
Пламена
28.11.2016 17:23
Всеки родител е различен и има свой подход. С годините характерите се изострят и много деца и подрастващи попадат в твоята ситуация. Не мисля, че разговор ще промени нищо. Подобни ситуации тепърва ще ти се случват и е добре да се научиш да бъдеш силна, иначе си загубена. Вдигаш глава и продължаваш. Не е далеч моментът, в който ще започнеш да градиш своя собствен живот, отделно от родителите си. Те винаги ще ти мислят доброто, просто все по-трудно ще съумяват да ти го показват.
1
1
Стан Ой
Стан Ой
17.11.2016 18:15
Трябва да поговориш с майка си и да ѝ обясниш нещата с примерите, които даде в историята си. Попитай я директно защо, след като си ѝ дете, не е на твоя страна и се държи така остро с теб. Може да го прави несъзнателно, но като ѝ го кажеш, да се опомни. Трябва да ѝ дадеш шанс да ти обясни. Сама казваш, че сте си били близки. Значи си заслужава да проведеш този разговор с нея.
1
0

Подобни Истории